• Novinky

            • Predškoláci športujú s úsmevom

            • 7. 6. 2024
            • V stredu 05.06.2024 sa naši predškoláci zúčastnili detskej športovej olympiády. Hoci sme nepodali najlepšie výkony, deti sa veľmi snažili, navzájom podporovali a tešili sa z každého úspechu. Veď predsa, nie je dôležité zvíťaziť, ale zúčastniť sa.

              Gratulujeme Richardovi Matloňovi za krásne a vydreté 2.miesto v behu na 40 metrov.

              Ako škôlka sme sa umiestnili na predposlednom 11.mieste. Ale cítili sme sa ako víťazi :)

            • Venček 9.A/King Stars

            • 5. 6. 2024
            • V piatok 17. mája by ste mnohí našich absolventov/deviatakov veru nespoznali. Svoje kapucňové mikiny a široké rifle vymenili za elegantné oblečenie, aby spolu so svojimi rodičmi a učiteľmi slávnostne ukončili svoje pôsobenie na základnej škole. Spoločne oslávili svoju snahu a zodpovednú prípravu na monitor a prijímacie skúšky, ako aj celé svoje úsilie počas štúdia. Slávnostný večer sa začal ladne nacvičeným valčíkom, príhovorom žiakov, triednej učiteľky Jajky, pani riaditeľky Danky a rodičov. Malo sa veru na čo spomínať, keďže tohtoroční deviataci sú prví študenti našej školy. Hlavne ich rodičia prejavili veľkú odvahu a dôveru, keď sa rozhodli zapísať svoje deti do novovznikajúcej školy. Aj vďaka tomu sa začal písať dobrodružný príbeh našej Cirkevnej základnej školy s materskou školou Jána Krstiteľa.  

              Absolventi nám predviedli 7 druhov tancov, ktoré svedomito nacvičovali počas školského roka s pánom Ivanovičom. Počas večera dostali „čestný certifikát“, ktorý ich oprávňuje tancovať v celej Európskej únii ako aj v Spojenom kráľovstve. Výborná spoločnosť priateľov, jedlo, tanec a hudba predurčili večer k príjemnej zábave, ktorá trvala až do ďalšieho dňa. Poslední tanečníci opúšťali parket o jednej nadránom. Historicky prvý Venček deviatakov v našej škole sa naozaj vydaril. 

            • Astronomické dni piatakov

            • 27. 5. 2024
            • Dňa 15.05.2024 mali naši piataci možnosť pozrieť sa na rôzne vesmírne javy zblízka aj bez toho, aby absolvovali let vesmírnou loďou. Stalo sa tak vďaka prezentácii, ktorú nám v rámci Astronomických dní predviedli pracovníci Hornonitrianskej hvezdárne v Malých Bieliciach. V priestoroch ZŠ Radovana Kaufmana sme mali možnosť vidieť obrovské modely planéty Zem a Mesiaca, dozvedeli sme sa o nich mnohé fakty, neuveriteľné čísla a nezaskočili nás ani otázky. Projekcie telies a javov vo vesmíre v prenosnom planetáriu vyvolali výkriky nadšenia, prekvapenia, občas sme sa zľakli, že sa nevyhneme zrážke s letiacim meteoritom. Jednoducho, úchvatné zábery nekonečného priestoru nás vtiahli natoľko, že sme mali pocit, akoby sme skutočne opustili zemskú atmosféru.

              Ďakujeme za tieto zážitky pracovníkom hvezdárne!

            • Deviatacke potulky za kultúrou

            • 27. 5. 2024
            • Dňa 24. 5. sme sa s deviatakmi vybrali na exkurziu do Slovanského múzea A. S. Puškina v Brodzanoch, stihli sme aj návštevu mestského úradu, kde prebieha výstava spojená s Baťom a ukončili sme to v Baťa pointe. Využili sme prímestskú dopravu, keďže počasie neprialo na prechádzku alebo na jazdu bicyklom. Dozvedeli sme sa, že majiteľom brodzianskeho kaštieľa bol v 19. storočí rakúsky diplomat Gustav Friesenhof s manželkou Alexandrou N. Gončarovovou, sestrou Puškinovej manželky Natálie. Časť expozície múzea dokumentuje vplyv A. S. Puškina na slovenskú literatúru a mapuje najvýznamnejšie etapy jeho života.

              V Baťa pointe nás pútavým spôsobom informovali o baťovskom dedičstve v Partizánskom. Na záver nám urobili kvíz a víťaza Peťa Petríka odmenili vecnou cenou. Napriek zlému počasiu sme si tento deň užili.