• Novinky

            • Uhrovec - exkurzia s piatakmi

            • 19. 9. 2024
            • Dnes sa naši piataci vybrali na prvú tohtoročnú exkurziu do rodného domu Ľudovíta Štúra a Alexandra Dubčeka v Uhrovci. Usilovne pracovali na zadaných úlohách, dostali príležitosť zahrať si na harmóniu ako otec Ľudovíta Štúra, navštívili priestory, ktoré kedysi slúžili ako škola. Z miesta, kde bolo cítiť vôňu histórie, sme načerpali mnoho informácií a namotivovali sme sa na nasledujúce bádanie. Na týchto miestach sme sa mohli ocitnúť aj vďaka finančnej podpore mesta Partizánske. Ďakujeme!

            • Iniciatíva ruže prináša

            • 18. 9. 2024
            • Nenosila ruže doteraz trpezlivosť? Nuž, dnes už je možné všetko. U nás v škole už niektorí vedia, že trpezlivosť dokáže byť veľmi nápomocná, ale iniciatíva taktiež. A ešte ako! Tá dokázala do chodby našej školy priniesť nielen ruže, ale aj nové presklené skrinky, určené na trofeje našich žiakov. Premýšľate, prečo máme potrebu písať článok o nových skrinkách? Hneď vám to vyjasníme. 

              Naši žiaci mali problém. Sú totiž talentovaní. Na svojom talente pracujú a počas roka sa zúčastňujú rôznych súťaží. Ako tímy získavajú trofeje, ktoré doposiaľ nemali v škole svoje stabilné miesto. A to začalo byť problémom. Žiaci túžili po mieste, kde by sa ich víťazné trofeje mohli vystaviť. Aby si pri pohľade na ne spomenuli na drinu, prekonávanie sa a sladký pocit úspechu. A aby sa pochválili pred rodičmi.

              Trpezlivosť odložili na inokedy, v žiackom parlamente dali hlavy dokopy a iniciatívne sa zúčastnili vianočného bazárika, ktorý každoročne organizuje Gymnázium Partizánske. Vo svojich stánkoch sa žiakom podarilo zarobiť dostatok peňazí na zafinancovanie polovice sumy potrebnej na výrobu a inštaláciu skriniek. Z nových skriniek sa veľmi tešíme. Ešte viac z trofejí v nich. No najviac z našich iniciatívnych žiakov. Na záver si neodpustíme jedno klišé: Kto chce, hľadá spôsoby, kto nie, dôvody.

            • POZVANIE NA PLENÁRNE A RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

            • 10. 9. 2024
            • Milí rodičia a zákonní zástupcovia žiakov,

              riaditeľka školy vás pozýva na plenárne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 16.09.2024 o 16:00 v multifunkčnej miestnosti na druhom poschodí budovy školy. Po skončení plenárneho rodičovského združenia sa budú konať triedne rodičovské združenia v jednotlivých kmeňových triedach.

              Tešíme sa na stretnutie s vami.

            • Poďme spolu meniť svet

            • 5. 9. 2024
            • V pondelok 02.09.2024 sme s radosťou vítali malých i veľkých členov našej školskej rodiny a spolu začali výnimočný 10. rok príbehu školy, kde sme doma. Je to príbeh dobrodružstiev, smiechu, lekvárových líc, ale aj obetí, vytrvalej práce a odpúšťania. Naši prví žiaci už nesú jej hodnoty na stredných školách. Túžime sa srdcom i skutkami pridať k dielu, oslavovať, no najmä ďakovať Bohu, nášmu Tvorcovi. Pretože nikdy na na to nie sme sami, akokoľvek maličkí sa môžeme občas cítiť. Pamätáte si? "Ktosi múdry, raz povedal: Ak chceš zmeniť svet, začni najprv svojou krajinou. Ak chceš zmeniť svoju krajinu, začni svojim mestom. Ak chceš zmeniť svoje mesto, začni svojou ulicou. Ak chceš zmeniť svoju ulicu, začni sebou…" Práve preto snívame sen o prebudení, o čestnosti a láskavosti na pozíciách, ktoré raz zastanú naši absolventi. Pozývame vás pridať sa k nášmu snaženiu a vízii.